torstai 7. toukokuuta 2009

Karkurannan kuulumisia vol. 2

Jälleen laittelen tallimme blogiin naapuritallin juttuja:) Koettakaa kestää.

Ensin kauhistelua, tallihan on kohta kaksi vuotta vanha! Miten aika nyt näin nopeasti on mennyt, ihan vastahan minä tuon tallin perustin:D Ja kaikki periaatteet ovat pysyneet samana yhtä lukuunottamatta: pelkästään estepainoitteisten ponien kasvatuksesta alamme pikkuhiljaa luopumaan, ja tästälähtien olisi tarkoitus kasvattaa russeja sellaisena monipuolisena rotuna kuin se onkin. Meiltä siis syntyy tästälähin varsoja monipuolisesti ratsulajeja kisanneista vanhemmista, ja varsat ovat oletusarvoisesti yleispainoitteisia elleivät uudet omistajat toisin päätä. Ravirusseja ei kasvatusohjelmaamme kuulu, vaan panostamme täysillä ratsulajeihin.

Sitten, nyt kun kerran talliin on muuttanut kourallinen uusia poneja, voisin esitellä kaikki tallin toisen polven siitosponit elikkä kaikki yksipolvisen suvun omistavat russimme. Aloitetaanpa vanhimmasta päästä:

Falinen Eleonora
Tämä tammaneiti muutti meille tutulta kasvattajalta jo jonkinaikaa sitten, ja se on tällähetkellä vanhin yksipolvisistamme. Tamma on jo valmis porrastettujen esteillä, ja kilpailee nyt kouluratsastuksessa ja jonkinverran myös kenttäratsastuksessa. Tamma ei ole varsonut vielä kertaakaan, joten pian sille olisi etsittävä sulhanen. Yleislaatuarvostelun seuraavassa tilaisuudessa tämä tamma on todennäköisesti mukana, mikäli sen sukuselvitys jne. valmistuu pian.

Arvier
Arvier kuuluu tallin ensimmäisiin poneihin, se on tuonti, mutta koska sen vanhemmatkin on tuotu, orilla on silti sukua netissä:) Tällä herralla on jo yksi jälkeläinen, ja se on tarjolla jalostukseen. Se kilpailee vielä kenttäratsastuksessa, mutta muissa lajeissa tämä poni on jo valmis (porrastetuissa). YLA on seuraava tavoite.

Nebel
Nebel on Arvierin tapaan suvullinen tuonti. Sillä on yksi jälkeläinen, ja sulhanen sille on etsinnässä. Nebelin molemmat vanhemmat, samoin kuin Arvierin, kuuluvat Karkurannan kantaponeihin. Nebel on saavuttanut porrastettujen maksimitasonsa esteillä ja koulussa, joten kisaa enää kenttäratsastuksessa.

Karkurannan Sune
Sune on tallin ensimmäinen oma kasvatti. Sen emä on Vindstilla, yksi tallin kantaponeista ja isä on Hawkster, joka on jonkunverran suvuissa vaikuttanut. Tämänkään tamman suku ei kuitenkaan ole erikoisen yleinen, joten se sopii passelisti tulevaisuuden Karkurantalaisten vanhemmaksi. Sune on saavuttanut maksimitasonsa esteratsastuksessa.

Karkurannan Asos
Asos on tallin toinen oma kasvatti, emänä Annorlunda ja isänä Cresendon tallissa asunut Karamelli. Annorlunda on, kuten Vindstillakin, yksi tallimme kantatammoista, ja kokonaisuudessaan tämän orin suku sopii myös kasvatusperiaatteisiimme hyvin. Asos ei ole vielä saanut yhtään jälkeläistä, mutta on tarjolla jalostukseen. Asos on saavuttanut maksimitasonsa esteratsastuksessa.

Sabina B
Sabina on yksi uudemmista tammoistamme, se muutti meille tänäkeväänä. Se on ensimmäinen B kasvatti, jonka olen koskaan omistanut. Tamma on suvultaan hieno, molemmat vanhemmat ovat vaikuttaneet Acantha Farmilla, mutta eivät kuitenkaan ole liian yleisiä suvuissa. Sabin aon vasta aloittanut kilpailemisen meillä, joten se on vasta vastikään noussut aluetasolle.

Ephraim B
Ephraim muutti meille pian Sabinan jälkeen samasta tallista. Orin isänä on hieno Elmer SWE, joka on muunmuassa VIR MVA Ch ja YLA2 palkittu. Ephraimin hankinta oli ehdottoman onnistunut ostos, ja vaikka ori on vielä kovin nuori, ja kilpailee edelleen seuratasolla, olen jo kovasti suunnitellut millaisia jälkeläisiä sille hankitaan:D

Avonlea v. Tinu
Tämä tamma tuli vastaan ihan yllättäen shettistalleja tutkiessani. Kun löysin kasvattilistalta yksipolvisen russitamman, tiesin heti, että sen haluan:D Isä on monissa laatuarvosteluissa palkittu ja emäkin on menestynyt. Silti suku ei ole superyleinen. Lopulta uskalsin omistajalle vihjaista ostoaikeistani, ja meillehän tamma lähti. Se on vasta hyvin nuori, joten kisauraa saadaan odotella alkavaksi aikaisintaan syksyllä.

Siinä meidän ponit:) Mikäli sinulla on tarjota sopivaa oria joillekin vanhemmista tammoistamme, vihjaisehan. Meillä on nyt halu päällä, ja toivomme että jokaisesta tammasta edes yksi varsa pääsisi myyntiin. Yksi varsa jokaisesta kun jää sitten kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti