perjantai 10. huhtikuuta 2009

Pääsiäisrieha tallilaisille 12.04.

(jos ei halua osallistua ratsastusleikkeihin, voi osallistua vain pääsiäismaastoon tai toisinpäin!)

Pääsiäissunnuntaina päätimme pitää tallilaisten kanssa yhdessä hauskaa ratsastusleikkien ja maastolenkin muodossa. Aamulla kaikki innokkaat kokoontuivat kentälle hevostensa kanssa ja ratsastimme ilman satulaa ratsastusleikkejä. Ensin mentiin "tuolileikkiä" tiputanssin tahtiin. Kentälle oli aseteltu ämpäreitä kumolleen yksi vähemmän kuin ratsastajia, ja musiikin loppuessa hevosen selästä piti hypätä alas ja ehtiä jollekin ämpärille istumaan ilman että joku muu ehti ensin. Ja hevostahan ei saanut päästää karkuun.

Leikki sujui mukavasti ja kaikilla oli hauskaa. No, pari hevosta velmuili hetken kentällä irti, mutta nekin saatiin ilman suurempia ongelmia kiinni. Itse ratsastin pienellä russitammallani, Ellulla, joka tosin ei loistanut tässä lajissa. Putosin ensimmäisenä pois pelistä sillä tamma päätti ettei halua lähellekään punaista ämpäriä...

Sen jälkeen ratsastimme tehtäväratsastuksen, joka sisälsi pienen esteen, pujoittelua, pääsiäismunan syöntiä ja muuta kikkailua. Ratsastin itse ensimmäisenä ja näytin radan. Ensin pujoteltiin tolppien välistä ja hypättiin este. Sitten piti satulasta nousematta napata pääsiäismuna tunnyrin päältä, ratsastaa toisen tynnyrin viereen, laskea muna sen päälle, hypätä alas, syödä muna ja laukata takaisin maaliin. Minä onnistuin pudottamaan munan siinä vaiheessa kun se piti laskea tynnyrille, mutta muuten selvisin hyvin:D Tässäkin nähtiin pari irralleen päässyttä hevosta ja jopa pari putoamista! Mutta kaikilla oli hauskaa ja sehän on tärkeintä!

Jokainen osallistuja sai palkinnoksi Marsupienen itse tekemän keltavalkoisen tipuruusukkeen, jolle naurettiin pitkään ja hartaasti.. ei ne niin hauskoja olleet!:'D

Sitten oli aika vaihtaa lajia, ja siirryimme tallipihalle. Muutama ratsastaja vei hevosensa talliin tässä vaiheessa eikä lähtenyt maastoon. Suurin osa lähti kuitenkin, ja muutama tuli mukaan vaikkei ratsastusleikkeihin osallistunutkaan. Osa laittoi hevoselleen satulan varmuuden vuoksi. Minä päätin olla rohkea ja mennä ilman.

Tälläkertaa jonoa veti Milena, sillä minä olin piskuisella russiponillani jonon häntäpäässä. Kiersimme pitkän lenkin metsässä ja laukkasimme moneen otteeseen. Minä ja pari muuta onnistuimme pudoamaan satulasta, ja kesti jonkun aikaa, että saimme kaikki ratsut kiinni ja takaisin kuriin ja järjestykseen. Polun pohja oli paikoin kurainen, joten me pudonneet olimme melko kuraisia tallille päästyämme. Hevoset hoidettuamme ja siistiydyttyämme vietimme satulahuoneessa pienet pääsiäisnyyttärit jonne jokainen toi jotain pientä evästä:)

Noniin, annetaanpa suunvuoro tallilaisille. Kertokaas mitä maastossa ja leikeissä oikein tapahtui!:D Kirjoittakaa oma tarinanne tähän alle kommenttina! Leikkikisojen tuloksia ei tarvitse miettiä, voitte kirjoittaa tarinaanne vaikka että teistä jokainen voitti, jos tahdotte.

1 kommentti:

  1. Lähdin leikkeihin mukaan issikkaori Blekullani. Ensimmäinen kerta tuolileikissä meni vähän kangerrellen, melkein tipahdin tuoliltani kun Bleku lähti poispäin tuolista:D Toisella kerralla onnistuin hyvin, mutta kolmannella kerralla tipahdin pelistä, koska kaaduin rähmälleni maahan.. Olin juuri laskeutumassa selästä, kun Bleku lähtikin jo tottuneesti lähestymään tuoleja ja minulla ei ollut vielä edes jalat maassa:D

    Tehtäväratsastus meni hauskasti, pujottelu meni hyvin, mutta Bleku ryntäsi esteelle ja hyppäsi jättiloikan. En pysynyt ihan mukana ja tipahdinkin maahan. Bleku ei sentään karannut, mutta päästyäni takaisin selkään se lähti reippaasti tynnyriä kohti, enkä ehtinyt saada munaa. Jouduimme palaamaan takaisin tynnyrille ja kiertelimme vielä siinä, koska Bleku ei pitänyt tynnyristä:D Pääsime sentään maaliin asti.

    Osa laittoi maastoon lähdettäessä satulan selkään, minä olin yksi niistä. Siirryin etummaiseksi jonoon ja lähdimme matkaan. Polku oli aika kurainen ja muutama hevosista liukasteli ja pari ratsastajaa putosi selästä. Yksi hevosista melkein lähti takaisin kotia kohti, mutta saimme sen kiinni onneksi:) Tippuneet olivat aika kuraisia ja kiitin onneani, etten ollut yksi niistä:D Lopuksi toin satulahuoneeseen herkkuja, joita söimme yhdessä nyyttäreillä.

    VastaaPoista