maanantai 10. marraskuuta 2008

Tallikirjasta, foorumista ja blogeista

Jep, blogivillitys iski meihinkin. Toisten blogeja oli kiva lukea, ja joskus itsestäkin tuntui siltä, että olisi mukava kirjoitella omia ajatuksiaan ja pohdintojaan muiden nähtäville. Pidin itseni kuitenkin kurissa blogi-innostuksen alkuvaiheessa, sillä koin ettei omissa ajatuksissani ole tarpeeksi asiaa blogiin. Tai ainakin päivitystahti olisi kovin hidas.

Samoihin aikoihin totesin Divinen tallifoorumin turhaksi, sillä loppujenlopuksi kukaan ei jaksanut seikkailla topikista toiseen kirjoittaman yhteen päivästään tallilla, toiseen taas kirjoittamaan hevosensa hoidosta, kolmanteen lukemaan tallipäiväkirjaa... Tallifoorumi ei koskaan ollut kovin aktiivinen, idea oli ehkä ihan hyvä, mutta keskustelufoorumeita on pilvin pimein ja tällaiselle pikkufoorumille ei ollut tunkua.

Vanhoja yksärikirjeitä ja päivitysmerkintöjä teki myös mieli laittaa jonnekin esille. Toisaalta myös tallipäiväkirjan pito, ja yleisestä tallielämästä höpötys kiinnosti.. Tallifoorumi oli kehno paikka siinä mielessä, että jos siellä nyt kävikin, niin kävi kirjoittelemassa oman hevosensa päiväkirjaan ja siinä se. Muita topikkeja ei vissiin paljoa vilkuiltu ja pelkän aloitusviestin sisältäviä topikkeja oli paljon.

Minun kuningasajatukseni olikin yhdistää nämä kaikki:D Blogi on kiva tapa kertoa omista pohdinnoista virtuaalimaailman menoon liittyen, lisäksi tänne voi lisätä kaikki yksärikirjeet, kirjoittaa tallipäiväkirjaa ja päivitysmerkintöjä.. lisäksi voin antaa tallilaisille oikeuksia kirjoittaa tänne myös oman hevosensa päiväkirjaa jos tahtovat. Sillätavoin _kaikki_ löytyvät yhdeltä sivulta, eikä blogin päivitystahti ole hidasta, kun sinne tulee kaikkea, ei pelkästään tallipäiväkirjaa tai pelkästään omia pohdintojani jne.

Tallifoorumi siis lopettaa virallisen toimintansa, tosin me omistajat käytämme sitä jonkunlaisena muistikirjana. Se ei siis katoa, mutta toimintaa sinne ei enää edes yritetä saada. Myöskään foorumipäiväkirjoja ei enää jaeta, ainoastaan blogipäiväkirjaoikeuksia. Haikeaa jotenkin.. tallifoorumi ja foorumipäiväkirjat on kuitenkin ollet Divinessä alkuajoista lähtien. Mutta ei ne kovin suosittuja loppupeleissä olleet.

Blogin myötä myös erilaiset tarinatapahtumat (tallilaisten kiinnostuksesta riippuen) saattavat olla mahdollisia. Mitä jos tehtäisiin tarinamuotoinen joulumaasto tallilaisten kesken, niin, että jokainen kirjoittaisi tarinansa tänne blogiin?

Blogihan on nimenomaan päiväkirja, ja reitti kertoa omia ajatuksia? Eilen illalla blogitouhua pohtiessani mietin, että miksi VRL:n uutisvuoto ei tunnu kiinnostavan kirjoittajia. Onhan se tietysti tapa kertoa uutisia ja näin, mutta kun on niin helppoa perustaa oma blogi jutuilleen, niin miksi pohtia asioita VRL:n blogissa? Paljon helpompaa kirjoittaa omaan blogiin, siellä ei kukaan varmasti tule vahtimaan, että oletko tarpeeksi hyvä kirjoittaja.

VRL:n blogista tulee ensisijaisesti mieleen paikka, jossa VRL:n työntekijät, jaosten ja kantakirjojen ylläpitäjät ja kaikki jotenkin VRL:n ylläpitoon osallistuvat kertovat liittoon liittyviä juttuja. Miten ulkopuoliset kirjoittajat liittyvät VRL:n blogiin mitenkään? Esimerkkinä tämä blogi, jota luet. Tämä on Divine Angelin tallikirja, ja ainakin minusta se selvästi tarkoittaa, että blogi sisältää tallin omistajien tallissa hevosiaan pitävien henkilöiden kirjoituksia. Ei kenenkään muun.

Koska VRL hylkäsi lehtimuotoisen Vippoksen ja siirtyi blogiin, niin minulle on jäänyt hieman epäselväksi, onko tuon nyt sitten tarkoitus olla blogimainen (päiväkirjamaista, pohdiskelevia tekstejä, tiedoituksia, liiton kuulumisia) vai lehtimäinen (artikkelimaisia tekstejä). Ei noita nyt ihan täysin voi erottaa toisistaan (artikkelikin voi tietty olla pohdiskeleva), muttamutta... Millainen blogi Uutisvuodon olisi tarkoitus olla?

Nimestä päätellen voisin kuvitella siellä kerrottavan liiton kuulumisia, ja etenkin niitä uutisia! Hevostalli.netistä olen bongannut monia VRL:n liittyviä uutisia ja keskusteluja, ja uskon että iso osa niistä on livahtanut ohi silmien, koska en ole kovin aktiivinen ht.nettiläinen. Miksei blogissa ole puhuttu asiasta mitään?

Miksei näistä topikeista (esim. ne paljon puhutut seurakisa-, seurojen hyödyllisyys- ja näyttelyliittokeskustelut) voitu tehdä juttua blogiin? Hevostallinetissä pyörii niin julmetusti viestejä päivittäin, että sieltä on todella hankalaa löytää asialliset VRL aiheiset topikit kaiken muun roinan seasta. Ei blogi tietenkään foorumikeskustelua korvaa, mutta asian ja kysymykset olisi voinut esittää blogissa, ja sinne olisi sitten voitu linkittää ne foorumikeskustelut joissa asiasta pääsee keskustelemaan.

Näistä topikeista tai pohdinnoista kun ei VRL:n tiedoituksissakaan mainita mitään.. Olisiko se kovin paha, jos keskusteluille lisäisi näkyvyyttä mainostamalla pohdinnan alla olevia asioita myös Uutisvuodossa? Tällähetkellä blogin elämä on aika kuollutta, uusin viesti koskee KERJ:n pitäjähakua. Muistaakseni tästä oli ilmoitus myös VRL:n tiedotuksissa. Ihan hyvä, että on blogissakin, mutta toisaalta, miksi KERJ:n pitäjähausta voi puhua foorumeilla, tiedotuksissa ja blogissa, mutta ilmoitukset tärkeistä pohdinnoista, esimerkiksi seurakisoista, hoidetaan pelkästään foorumeilla?

Minusta nimenomaan nämä jutut kuuluisivat Uutisvuotoon. Ne ei tiedoituksiin kuuli, mutta blogi olisi passeli paikka löytää kaikki julkiset VRL:n hallituksen pohdinnat samasta paikasta. Samalla vaivalla kun hallituksen jäsen kirjoittaa pohdintansa foorumille, hän voisi copypastettaa jutun blogiin ja linkittää foorumikeskustelut siihen.

Ehkä juuri tuon takia en itsekään lopulta päätynyt koettamaan Uutisvuodon kirjoittajaksi. Mitä minä VRL:n blogissa tekisin? Oma blogi on helppo ja mukava paikka kertoa _omista_ asioistaan, min en osaa kuvitella itseäni kirjoittamassa VRL:n blogiin VRL:n asioista, kun löytyy ihmisiä jotka tietää niistä paljon minua enemmän. Eri asia tietysti, jos sinne tahdotaankin Vipposmaisia artikkeleita rotuesittelyistä ja haastatteluista kasvatukseen ja näin päin pois... Blogi kuitenkin tekee väistämättä sellaisen olon, että kaikki tekstit siellä kertovat VRL:n tapahtumista ja virallisista mielipiteistä tai pohdinnoista.. Olenko vain ennakkoluuloinen?

VRL:n uutisvuoto-otsikon alle ei vaan sovi mitenkään jonkun VRL:n ylläpitoon kuulumattoman kirjoittama pohdinta kasvattamastaan rodusta. Miten se liittuu VRL:n uutisiin?

No myönnetään, suunnitelmissa oli itselläkin, että antaisin oikeuksia muille kirjoittajille heidän sitä pyytäessä. Kyseessä on kuitenkin Divine Angelin tallikirja, joten eikö se ole ihan sallittua, että muutkin talliporukan jäsenet kirjoittavat tänne? Koska itse olen tallin omistaja, niin otan itselleni oikeuden kirjoitaa omia virtuaalimaailmaan ja talliini liittyviä pohdintoja tänne kanssa:D

Yksityisten omistajille terveisiä, että tallifoorumilla heidän päiväkirjansa tulee säilymään, mutta uusia foorumipäiväkirjoja ei enää tehdä. Tallifoorumin saa nyt antaa ihan luvan kanssa kuolla, jos se nyt voi enempää kuolla. Moni sitä pitikin jo kovin turhana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti