sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Ulkoasukriisi 2

Pelastakaa leiskantekijät! 2

Tämä sai minut pohtimaan uudemman kerran, että viitsinkö sittenkään pyytää apua.. Olen varmaan juuri sellainen leiskanruinaaja, jota ihmiset tuolla vihaavat. Olen nirso, en tiedä mitä haluan, mutta tiedän kyllä mitä en halua. Ohjeeni antavat aina paljon vapauksia leiskantekijälle..

Toisaalta, olen myös liian kiltti. Jos saan ulkoasuehdotuksen, joka on ihan kiva, muttei ole ihan mieleeni, en osaa sanoa ei, mutta en tahdo sitä kuitenkaan laittaa sivuillenikaan. Siitä seuraa vain yleinen innottomuus. Voinko sanoa ei? Ja pyytää muokkaamaan toisen tekemää työtä? Toisaalta, onhan se kohtuutonta pyytää muokkaamaan, kun itse ei alunperin ole antanut hyviä ohjeita.

Ymmärrän kyllä kaikki nuo leiskantekijöiden ja koodaajien ongelmat. Muistan yhdenkin koodauskerran... Koodattu opputulos oli aivan täysin samannäköinen pohjan kanssa, mutta koodauksen pyytänyt henkilö toteaa, että taustan olisi pitänyt olla väriä X ja oikeasti ulkoasu olisi pitänyt suurentaa kaksinkertaiseksi. Just. Ja kun homman aloitin, ainoaksi ohjeekseni sain vain ja ainoastaan tuon pohjan. Jep, ei innosta koodata kun ei anneta ohjeita. Mitä jos joku tarjoaa koodattavaksi punaisensävyisen pohjan, mutta koodauksen jälkeen ilmoittaakin, että olisi halunnut siitä sinisen.

Jep, päästään toiseen ongelmaan. Jos lupaudun koodaamaan, miksi hitossa minun olisi muka tehtävä kuvankäsittelyäkin. Ensin pitää leikata pohjasta irti kuvat, tallentaa ne erillisinä palasina... ja parhaassa tapauksessa vielä toivotaan, että KOODAAJA esim. muokkaisi kuvien neliömäistä rajausta soikeaksi tms. Jos koodaan, en tahdo joutua avaamaan kuvankäsittelyohjelmaa.

Pohjista on koodaajalle vain haittaa, jos se ovat ainut mitä hän saa käsiinsä työn aloittaessaan. Koodausta pyytävät, antakaa sen mallin (=asetteluehdotus) lisäksi myös ne kuvat irrallisina osina. Ja siinä muodossa kun haluatte ne sivuille lisätä. Jos kuva on rajattu mallissa hienoilla brusheilla, mitä ihmettä luulet koodaajan tekevän, jos annat pyydettäessä hänelle muokkaamattoman version kuvasta? No tietenkin koodaaja lisää sen kuvan muokkaamattomana sinne. Ai että minun olisi pitänyt pistää ne brushit sinne? Jaa html koodeilla vai?

Yhden ulkoasun olen tehnyt alusta loppuun. Pyysin palkaksi rakentavaa palautetta siitä. Sain palkkani, ja olen tyytyväinen. Ulkoasunruinaustopikki on edelleen pystyssä, mutta minun tekemäni ulkosu on jo sivuilla. Ehkä se vaihtuu pian. En koe sitä ikäväksi asiaksi, tehköön mitä lystää sen kanssa sen jälkeen kun palkan on maksanut. Tämä tapahtui siis virtuaalikissamaailmassa, hevosmaailmassa en edes viitsi yrittää kun odotukset tuntuu olevan järkyttävät.

Itse pidän hölmönä ideaa, että myy uudelleen toisella käytössä ollutta ulkoasua. Sen ymmärtää silloin, jos ulkoasun ostaja ei ole palkkaa maksanut. Tietenkään hän ei silloin ulkoasua saa. Mutta jos palkka on maksettu, niin ulkoasu on silloin myyty. Mitä ihmettä sitä enää takaisin kinuamaan? Ehkä puolitoista vuotta sitten vaihdoin yhdet shire hevosen rakennekuvat eräisiin toisiin kuviin. Ilmeisesti kuvat eivät tänä päivänäkään ole olleet käytössä. Tekisi mieleni pistää uudelleen tarjolle, niistä olisi mahdollisuus saada kaikkea kivaa palkkaa.. mutta olisiko vähän tökeröä myydä jotakin, hankkia takaisin, ja myydä uudelleen?

Tietysti niin, että kauppa puretaan ja myydystä jutusta saatu palkkakin palautetaan.. Mutta miten palautat kisoja? Poistat ne vain hevosen sivuilta? Kuvien palautus onnistuu, mutta toisaalta, haluan pitää nuo kuvat itselläni, mitä palkaksi antamistani kuvista sain. Se tarkoittaa, että shirekuvat minulta hankkinut pitäköön myös kuvansa.

Mutjuu, takaisin aiheeseen. Ymmärrän siis leiskantekijöitä ja koodareita, mutta silti itsekin varmasti tekisin aivan samat virheet kuin kaikki muutkin leiskanruinaajat. En saa aikaiseksi hyviä ohjeita, enkä sen vuoksi pidä siitä mitä minulle tarjotaan. Jesh.

Millaiset ohjeet sitten saisin aikaan? Katsotaan.

Mitä?:
- Ulkoasu Divine Angeliin
- Koodaus ei välttämätöntä, voin hoitaa itsekin.
- Otsikkoon teksti Divine Angel, ei alaotsikkoa.

Mitä en halua:
- yläreunassa vaakatasossa ikuisuuksiin jatkuva palkki
- Rajattu tekstialue. Ulkoasun täytyy pystyä venymään myös sivusuunnassa ilman, että ulkoasu räjähtää.
- Liikaa valkoista, tulee tyhjä tunnelma.
- Mapattuja linkkejä
- Vuodenaikaulkoasuja.
- Järkyttävän raskasta grafiikkaa.

Mitä haluan:
- Linkit allekain sivupalkkiin
- Raikas tunnelma, sopii ympärivuotiseen käyttöön (tulee käyttöön ainakin vuodeksi).
- Jotain uutta ja piristävää (divinen vanhat ulkoasut 1, 2, 3, 4.)
- Kuvia ulkoasuun. Ne ulkoasuntekijä saa minulta.

Mistä en ole varma:
- Vihreän sävyt? Ei tunkkainen tumma, eikä keväinen kirkas kuitenkaan.
- Uskalletaanko me muuttua ja unohtaa vihreys? Mitä muita kivoja värejä on?

Mitä minulla on tarjota palkaksi?
- Tallin molemmat omistajat voivat kisata. Emme kisaa palkaksi pelkkiä sijoituksia, emmekä laita tuloksia muotoon.
- Minä voin tehdä luonteita & muita tekstejä.
- Täältä melkein mitä vain.

Jep, ei noiden pohjalta oikein voi mitään tehdä. Liian paljon annettu ulkoasuntekijän päätettäväksi -> liian iso mahdollisuus että he tekevät jotain, mikä ei ole mieleeni... En taidakkaan mennä foorumeille kinuamaan ulkoasua..

///edit:
Sain jotain aikaan! Auttaisiko tuo?
Ideaa kehitellessä tutkittu tätä ja tätä. En kuitenkaan halua otsikoksi pelkkää tekstiä, eikä tuon palkin välttämättä tarvitsisi jatkua ikuisuuksiin.. Tosin ei haittaa jos jatkuisikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti