perjantai 26. joulukuuta 2008

Askellajikilpailut 26.12.2005

Tapaninpäivän aamuna pakkanen alkoi pikkuhiljaa kiristyä, kiirehdin auraamaan traktorilla eilen sataneen lumen pois parkkipaikoilta. Tallille oli jo saapunut muutamia harvinaisempien rotujen edustajia sekä kourallinen pörröisiä issikoita. Vielä oli pihalla suht rauhallista, mutta pian porukkaa alkoi ilmestyä.

Issikkaluokat sujuivat molemmat hienosti. Töltti T.1 Luokan voittajaksi selvisi Cressida ratsullaan Fjalar frá Syndur. Sama ratsukko sijoittui toiseksi viisikäyntiluokassa! Viisikäyntiluokan voitti misery tammallaan Dimma frá Moons. Misery menestyi tässä luokassa muutenkin loistavasti, ansaiten myös sijoitukset neljä ja viisi. Luokan viimeinen sijoittunut, kuudes, oli tallin oma poika Bleikur frá Carentoir, joka aloittelee parhaillaan kilpauraansa.

Kolmas luokka oli mielenkiintoinen. Se oli 3-käyntiluokka Missouri fox trottereille. Ilmeisesti rotu on aika harvinainen, sillä luokkaan osallistui vain viisi hevosta. Lisäksi näillä kaikilla hevosilla oli sama ratsastaja! Luokassa nähtiin upeita suorituksia, mtuta ei varsinaista kilpailua tai jännitystä. Kaikki sijoitukset (ja muutkin sijat tietysti) nappasi Heidi M.

Kalliovuortenponien 3-käyntiluokassa oli sentään 21 osallistujaa. Luokassa nähtiin paljon eri tasoisia suorituksia ja lopulta kärkiratsukot nousivat aika selkeästi esiin muista osallistujista. Luokasta nappasi kaksoisvoiton veya ratsuillaan Knoxdale Cincinnati ja Cubajack BRN. Toisen ja kolmannen sijan saavutti edellisessä luokassa hallinnut Heidi M. Ratsuillaan Knoxdale Pocatello ja Wakonda BRN.

Heidi M. menestyi myös seuraavassa luokassa ansaiten sijat 2. ja 4. 5-käyntiluokkaan (saddlebred, national show horse) osallistui yhteensä 23 ratsukkoa ja voittajaksi selvisi upealla suorituksella Tijuana ratsullaan Lost And Found R25. Tennessee walkereiden juoksukäyntiluokassa voittajaksi selvisi Viivi L ratsulla Lisette. Viivi L sijoittui samalla ratsulla myös viimeisessä luokassa (sekakäynti) sijalle kolme. Ensimmäisen, toisen ja neljännen sijan nappasi jälleen Heidi M. Ratsuilla Godfredo, Candelaria ja Macarena.

Kisat sujuivat hyvin. Odotetusti issikkaluokat olivat kaikkein suosituimpia, joskaan edes niihin ei tullut edes viittäkymmentä osallistujaa. Kaikkein vähiten ihmisiä innosti osallistumaan Missouri Fox Trottereille järjestetty luokka. Ensikerralla niiden luokan voisi yhdistää johonkin muuhun, mikäli rodun tilanne on tosiaan tämä.

Sitten päästäänkin jo suunnittelemaan tammikuun kisoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti