torstai 25. joulukuuta 2008

Estekilpailut 25.12.

Joulupäivä valkeni sankassa lumisateessa, mutta se ei menoa haitannut. Luokat eivät tälläkään kertaa täyttyneet, mutta koska on joulupäivä, ymmärtää hyvin että kaikki eivät tahdo lähteä kisaamaan. Se tuntui tarkoittavan, että mukana olivat vain nämä himokisaajat, sillä kilpailu oli todella kovatasoinen heti pikkuluokista alkaen!

50cm ja 60cm luokat voitti Veikka ratsuillaan Valeria of Jewel ja Crowvalley Rosalyn. Nämä shettikset suorittivat molemmat puhtaat radat, ja päihittivät nopeudessa ketterästi isommatkin ponit. Uskomattoman taidokas (ja suloinen!) suoritus! Veikka menestyi kilpailuissa myös useilla muilla hevosilla, kahmien yhteensä kuusi sijoitusta ja voittoa. Sijoitusten määrässä laskien hän oli paras ratsastaja.

70cm luokassa voitosta käytiin kiivas taistelu, ja lopulta ero voittajan ja toiseksi tulleen välillä oli vain noin sekunti. Kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneetkin laukkasivat maaliviivan yli hyvin lähellä voittajan aikaa. Voittoon ratsasti Amely suomenhevosoriillaan ILO Hermanni.

80cm luokan voittoon ratsasti Shagya ratsullaan Viisikon Kiirastuli. Luokka oli hyvin tasainen, ja puhtaita ratoja nähtiin paljon. Jos eilisissä kenttäkisoissa ratamestari oli saanut valituksia liian vaikeasta radasta, nyt hän sai kommentteja siitä, miten rata oli liian helppo.

Viides luokka, 100cm, oli päivän suosituin luokka. Osallistujia oli 84 kappaletta ja mukana oli monenlaisia ratsukoita. Tämä oli ainut luokka, jonka tasossa oli oikeasti hajontaa ja pari virhepisteenkeräilijääkin löytyi. Voittajaksi ratsasti Riikka P ratsunaan MB White Promise ox.

Korkeat luokat 6 & 7 olivat katsomossa odotettuja, mutta eivät juuri tarjonneet yllätyksiä. 120cm luokan voitti Ooona rasullaan Death Warrant MHN ja 160cm luokan voitti Naoki ruunikolla ruotsinpuoliverioriillaan Tiia's You Can't Stop Me:lla.

Itsekin ratsastin muutamassa luokassa, mutta sijoituksille asti en yltänyt. Tallin kisapalvelulaisista Vinkin omistama tamma Darling sijoittui 100cm luokassa sijalle 9/84. Onnittelut, mahtava suoritus ja sijoitus isossa luokassa!

Vielä huomenna pitää jännittää toimivatko kisajärjestelyt niinkuin pitää. Huomenna on viimeinen joulukuinen kisapäivä ja vuorossa on askellajihevoset! Osa kilpailijoista tuli jo tänäiltana tallille pitkän matkan vuoksi, mielenkiintoisen näköisiä osa noista eksoottisimmista askellajiroduista, itse kun olen tutustunut tarkemmin lähinnä issikoihin!

Lumisade hiipuu pikkuhiljaa, mutta pihassa olevat viimeiset kotiinlähtijät harjailevat autojaan yhä esiin lumen alta. Voisi hiippailla sisälle juomaan lämmintä kaakaota, kerhohuoneen kaakaojauhepurkki on näköjään tyhjä.