keskiviikko 24. joulukuuta 2008

Kenttäratsastuskilpailut 24.12.

Aattoaamu valkenee, ja pienessä lumisateessa valmistaudumme kenttäratsastuskilpailuihin. Vähältä piti, ettei kilpailuita jouduttu peruuttamaan, sillä maastorata olisi saattanut olla vaarallisen liukas. Tarkastuksen jälkeen se todettiin kuitenkin kisakelpoiseksi. Koska rataa ei oltu aurattu ennen alkuviikon sateita, lumi ei ollut ehtinyt sulaa vetiseksi ennen uusia pakkasia.

Aurauksen, hiekoituksen, reittimerkintöjen ja testiratsastusten jälkeen radan todettiinkin olevan kunnossa. Vesieste vaihdettiin sillan ylitykseksi, sillä tuskin kukaan, hevonen tai ratsastaja, hinkuaa hyytävänkylmään talviseen jokiveteen.

Olimme jälleen varautuneet sataan ratsukkoon luokkaa kohden, mutta osallistujia ilmoittautui hyvin vähän. Ehkä päivällä oli osuutta asiaan. CCI/CIC*:luokassa, joka oli koko kilpailupäivän suurin, oli vain 36/100 osallistujaa. Itsekin osallistuin tutustumisluokkaan ponillani, mutta sijoituksemme oli 20/22 koulukokeen töpeksinnän ja estekokeen kaahotuksen jälkeen.

Aloittelijaluokan voittoon ratsasti Brenda ratsullaan Out of Reach POP. Luokka oli hyvin tasainen ja tasokas. Brendalla oli koko kilpailuissa mukana 33 hevosta ja hän ratsasti kaikissa luokissa. Hän napsi myös yhteensä 7 sijoitusta ja voittoa, joten rankingpistesaaliin perusteella hän oli kilpailun menestynein ratsastaja. Ja hienoja hevosia hänellä olikin mukana!

Brenda ratsasti myös harrasteluokan nimiinsä ratsulla Go Ahead FB. Erittäin tiukaksi vastustajaksi tässä luokassa osoittautui MiiaR ratsullaan Havumetsän Pilotti. He olivat rataestekokeen alkaessa aivan tasapisteissä ja lopullinen ero oli hiuksenhieno.

Tutustuemisluokan voittajaksi selviytyi toinen kisojen huippunimi: wenya, hienolla suomenhevosoriillaan Ukon Poju. Wenya oli näissä kisoissa 24 hevosen voimin, ja saavutti yhteensä 5 sijoitusta ja voittoa. Hän oli siis Brendan jälkeen toiseksi menestynein ratsastaja. Tutustumisluokan taso oli vaihteleva, ja huippusuoritusten lisäksi nähtiin muutamia heikohkojakin.

Helpossa luokassa Miukku otti kaksoisvoiton. Voittoruusukkeen hän nappasi ruunikolla trakehneroriilla Whitebrook's Micajahilla. Toiselle palkinnolle hän ratsasti komealla tummalla irish hunter orilla High Voltagella. Molemmat suoritukset olivat loistavia. Muutenkin luokan taso oli hyvä ja tasainen, ja estekokeen alussa vielä monella oli mahdollisuus sijoituksiin.

CCI/CIC* luokassa nähtiin vaihtelevan tasoisia suorituksia. Monella oli ongelmia vaativan rataesteradan kanssa ja ratamestari sai kuunnella radan vaativuudesta valituksia. Puhtaitakin ratoja kuitenkin saatiin, ja voittajaksi ratsasti wenya suomenhevosratsullaan Sannin Rajamailla.

Jos edellisessä luokassa esterata tuotti ongelmia, CCI/CIC** luokassa taas koulukokeen pisteet jäivät monella ennakkosuosikillakin aika alas. Mitään aivan loistosuoritusta ei nähty, vaan luokka sujui hyvin keskinkertaisesti. Luokan voitti Brenda holsteintammallaan Bremen's Siluettilla.

Päivän viimeinen luokka, CCI/CIC***, oli kovatasoinen, kuten tämäntasoisten luokkien odottaisi olevankin. Yksikään ratsukko ei tehnyt kohtalokkaita virheitä ja lähes kaikki ratsut olivat hyvin kokeneita kilpailijoita. Voittoon ratsasti Kiasa ratsullaan Naschultz´ Valze. Tummanrautias Sveitsintuontiori esitti todella tasaisen ja hyvän suorituksen ja ansaitsi päivän suurimmat aplodit!

Kisapäivän päättyessä monet lähtivät viettämään joulua koteihinsa. Viimeisten kuljetusautojen lähtiessä pihasta, lumisade alkoi uudelleen. Huomiset estekisat pidettäisiin todennäköisesti maneesissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti